• تاریخ انتشار : 1404/08/06 - 14:34
  • تعداد بازدید : 86
  • تعداد بازدیدکننده : 71
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Zxx
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق خوزستان در ویژه برنامه گفتمان؛

بازگشت سرمایه نیروگاه‌های خورشیدی در استان حدود چهار سال است

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق خوزستان، با حضور در ویژه برنامه "گفتمان" صدا و سیمای مرکز خوزستان با تشریح وضعیت توزیع برق در استان، به بررسی ظرفیت‌ها و مزایای استفاده از انرژی خورشیدی پرداخت.

ستار نظری، با اشاره به ظرفیت بالای نیروگاه‌های برق‌آبی در خوزستان گفت: استان خوزستان به واسطه وجود سدهای زنجیره‌ای کارون و نیروگاه‌های بخار مستقر در سطح استان،  برق مورد نیاز خود را تأمین می‌کند. با این حال، به دلیل شرایط خاص آب‌وهوایی و گرمای بالای منطقه، تداوم جریان برق از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

نظری در ادامه با تأکید بر ظرفیت بالای استان در بهره‌گیری از انرژی خورشیدی افزود: خوزستان سالانه حدود ۳۰۰ روز آفتابی کامل دارد که این مزیت، امکان استفاده از انرژی خورشیدی در بخش‌های مختلف از جمله اداری، صنعتی، کشاورزی و خانگی را فراهم می‌کند. بر اساس سیاست‌های وزارت نیرو، انرژی تولیدی نیروگاه‌های خورشیدی احداث‌شده با قراردادهای ۲۰ ساله تضمین خرید می‌شود.

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق خوزستان درباره وضعیت تولید و بومی‌سازی پنل‌های خورشیدی در کشور اظهار کرد: در حال حاضر شرکت‌های متعددی در کشور در زمینه تولید و عرضه پنل‌های خورشیدی فعال هستند، به‌گونه‌ای که هر هفته به طور میانگین حدود ۱۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی جدید در سطح کشور وارد مدار می‌شود.

نظری با اشاره به نقش انرژی خورشیدی در خودکفایی و جبران ناترازی انرژی کشور تصریح کرد: در استان خوزستان، صنایع بزرگ و انرژی‌بری همچون فولاد، سیمان ، پتروشیمی و صنایع شیمیایی موظف شده‌اند طبق ماده ۴ قانون مانع زدایی در مجموع در  ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تولید برق  صنایع مشارکت کنند. وزارت صمت نیز سهم هر بخش را مشخص کرده است.

  وی ادامه داد: در سطح ملی با اخذ مجوز برداشت از صندوق توسعه ملی، امکان بهره‌مندی از تسهیلات بانکی برای سرمایه‌گذاران احداث نیروگاه های تجدیدپذیر فراهم شده است. متقاضیان می‌توانند از طریق سامانه ملی انرژی‌های تجدیدپذیر (مهرسان) برای دریافت مجوزها اقدام کنند.

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق خوزستان با اشاره به الزامات فنی احداث نیروگاه‌های خورشیدی گفت: «برای هر یک کیلووات ظرفیت نیروگاه خورشیدی، حدود ۱۲ تا ۱۵ مترمربع فضا مورد نیاز است. از این رو، سرمایه‌گذاران باید از ابتدا نسبت به تأمین زمین مورد نیاز با همکاری سایر دستگاه‌های مرتبط  اقدام کنند.

به گفته نظری، شرکت توزیع نیروی برق خوزستان تاکنون ۵۴ ساختگاه سه‌مگاواتی را با مجموع ظرفیت ۱۶۳ مگاوات در نظر گرفته که نیروگاه‌های مربوطه در حال طی مراحل احداث هستند. وزارت نیرو نیز تأمین پنل‌های مورد نیاز این پروژه‌ها را برعهده دارد.

وی در خصوص مقرون‌به‌صرفه بودن سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی توضیح داد: میانگین زمان بازگشت سرمایه حدود چهار سال است و وزارت نیرو برق تولیدی نیروگاه‌ها را با قرارداد تضمینی ۲۰ ساله خریداری می‌کند. نرخ خرید تضمینی برای نیروگاه‌های تا ۲۰۰ کیلووات، هر کیلووات ساعت ۳,۸۲۰ تومان، برای مددجویان ۴,۵۸۴ تومان، برای نیروگاه‌های ۲۰۰ کیلووات تا یک مگاوات ۳,۱۵۰ تومان و برای نیروگاه‌های بالای دو مگاوات ۲,۸۰۰ تومان تعیین شده است.

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق خوزستان در پایان خاطرنشان کرد: اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی در زمینه استفاده از پنل‌های خورشیدی نقش مهمی در آشنایی مردم با مزایای انرژی‌های تجدیدپذیر دارد و موجب ترغیب سرمایه‌گذاران و صنایع برای مشارکت در احداث نیروگاه‌های خورشیدی خواهد شد.

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبر : 830
کلمات کلیدی
ثریا زندیار
خبرنگار

ثریا زندیار

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید